Tävlings Hästar

Rivolli

Kön: Hingst

Född: 2001 2/2

Färg: Fux

Ras: Svenskt halvblod

Storlek: 167 cm

Användning: hoppning och avel

e: Spirit

u: Kelsi

Ev. Skötare: Är för bråkig

Övrigt. Rivolli är super fin att hoppa. Han har dock börgat med att rusa iväg lite med frambenen. Det går ganska bra om man bara kortar tygeln och stegen. Det blir anars att han springer ikapp med bak benen och då blir det lite för snabt. Som sagt han behöver en stadig tygel. Rivolli är hur snäll som häst inne i stallet men kan bli lite klantig när ston kommer(det är det största stallet han står i, med den längsta stall gången så vi gör koller om någon är halt där.).

Rivolli

Ägare: ”Vera Gunnars”

Ev. Blogg/Hemsida: Fin stallet

Uppf(Uppfödare):  ”Vera Gunnars”

_____________________________________________________________________________________________________

Datum när detta pass gjordes: 5/5 2013

Pass gjort av: ”Vera Gunnars” Fin stallet

 

Högsta tävling:     Klass     Placering     Länk

Hoppning:              Svår A   Delad 1:a    Ingen(vad jag vet)                               

Dressyr:                  Lätt B    3: a               Ingen(vad jag vet)

Terräng:                 M.Svår A  2: a            Ingen(vad jag vet)

Galopp:                   Lätt B     4: a               Ingen(vad jag vet)

 

Jag har tillgång till…

1: Att tävla på vissa bloggar/stall

2: Att avla på vissa bloggar/stall

3: Att sälja hästen till vissa bloggar/stall

 

Hästens…

Namn: Rivolli

Smeknamn: Rio

Ras: svenskt halvblod

Födelseår: 2001

 

Mankhöjd: 167

e: Spririt

u:  Kelsi

Ev.  Avkommor:  Axa, Aoutsh och Fanta

 

Loridana

Kön: Sto

Född: 2004

Färg: Mörkfux

E: Okänt

U: Okänt

Användning: Avel och dressyr (i höga klasser).

Ras: Korsning, svenskt halvblod//svens ridponny

Övrigt: Loridana är relatift ny här. Hon är en privathäst som ägs av Vera. Loridana får du jätte hjärna borsta men kratsa icke hovarna. Hon är en dröm i dressyr men vill inte ta sig över något som är högre än 20 cm. Loridana vill bara väl men kan bli lite liten och krulla ihop sig. Om hon gör så när man rider henne är bara att du släpper lite på tygeln, för då för hon fram nosen och blir inte lika stel. Loridana behöver bara minsta beröring av skänkel och tygel så lyder hon. Loridana är också frivillig att då och då ha för bestälda föl. Loridana söker skötare. Medela om du vill bli hennes skötare. PS. Det behövs att du värkligen vill rida dressyr med henne för då vill hon göra det med dig. PPS. Du måste vara jätte duktig för att få bli skötare. Hon såg lite ranglig ut som liten och hon såg inte alls mycket ut för världen. Men se hur hon nu blev. En underbar och svår riden häst som alla älskar(inte alla men många). Loridana kanske snart ska börja i högsta nivån på ridskolan(har börjat smått)

 

Picollo

Kön: Valack

Född: 2006

Färg: Brun

Ras: New Forest

Storlek: 132

Användning: Dressyr och lite(lite), lite hoppning. 

e: Okänd

u: Allohmera

Övrigt: Picollo är en otroligt snäll häst, men som inte så många kan rida. Han är inte så hjätte snabb men han är modig o mjuk i rörelsen. 

 

Los Angelos

Kön: Sto

Född: 2007

Färg: Skimmel

Ras: Connemara

Storlek: 145

Användning: Alla grenar inom engelsk ridning!

e: Okänd

u: Okänd

Övrigt: Los Angelos är en otroligt snäll ponny som hoppar hinder som är en cm högre än han själv(utan ryttare). Han är otroligt snäll och jag tror inte att han har lagt en tanke på att gjöra något dumt. Högsta klass av inridning. 

 

Clara

Kön: Sto

Född: 2005

Färg: Brun

Ras: New Forest

Storlek: 145

Användning: Allround

e: 

u: Okänd

eu

Övrigt: Clara är ett super fint tävlings "och" diplomat sto. Hon är utbildad i lätt a i hoppning o dressyr. Hon ska tävlas på de högre graderna o ibland utomlands eller i skärgården. hon har redan innan vi fick henne tävlat med höga poäng. Hon kommerkanske någon gång gå med på ridskolan. 

 

Black Berry

Kön: Sto
Född: 1999
Färg: Svart
Ras: Svenskt halvblod
Storlek: 159 cm i mankhöjd
Användning: Avel, har gått hoppning upp till 160 samt gått som ponnyridningshäst på djurpark
E: Black Ebony (SWB)
U: Old Lady (SWB)
Eventuel skötare: Ridskolan
Övrigt: Berry är en fantastisk häst som aldrig skulle skada någon. Hon hoppar med en otrolig smidighet och kan hoppa 100 cm från nästan stilla stående. Berry är en väldigt klok häst som tar varje nybörjare fram på sin stora, breda rygg. När det är hoppning som gäller kan hon tända till men blir inte pigg och rusar. Hon har långt steg och behöver inte stabiliseras mycket för att klara skarpa svängar. Han är till det mästa en fördel innom nästan allt. Hennes ända svagheter är att hon är skumpig i traven och att hon är svår att forma rätt i dressyren. Hon böjer ofta halsn på rakt spår och kan flytta bakdelan på alla möjliga konstiga sätt. Hennes ända svaghet i hoppningen är att hon sakna uthållighet. Hon är supersnäll i all hantering. Är dräcktig med hingsten Rivolli och förväntas föla 6/4 2013. Black Berry är köpt från stall blåbär(klicka nedan"), där även Umbrella kommer ifrån"). 
Ps: Text skriven av www.sommarstallet.n.nu

 

 

 

 

 

_DSC7906.JPG.jpg

Umbrella

Kön: Sto
Född: 2000
Färg: Brun med stjärn
Ras: Svenskt halvblod
Storlek: 170 cm i mankhöjd
Användning: Avel, har utbildats i dressyr upp till Msv 
E: Piaff (SWB)
U: Fairy (SWB)
Eventuel skötare: Ridskolan
Övrigt: Umbrella är ett underbart sto som tyvär saknar erfarenhet. Hon älskar att utforska nya platser och att hoppa är bland de bästa hon vet. Umbrella är motsatsen till en rälshäst och om man inte rider i varje setg och i varje språng i hoppningen så vägrar hon. Det är också otroligt viktigt att ha rätt antal steg innan hindret och att ha rätt galopp. Hon är ganska rädd för saker i sin omgivning, som t.ex. bilar och plastpåsar. Hon är väldigt charmig och gillar att man gosar med henne. Umbrella älskar barn som kliar på henne men de får inte rida för då blir hon galen. Ubrella är en typisk enmanshäst och vill bara ha en ryttare under en period på ryggen. Umbrella är nyinriden och har därför inte tävlat så mycket. Hon har resultat upp till LB i dressyr och dommarna säger att hon är myckets sammarbetsvillig. Det är något som jag håller med dommarna om då hon är en underbar kommpis som vill lära sig allt. Är dräcktig med hingsten Rivolli och förväntas föla 6/4 2013. 
Ps. Text skriven av stall blåbär