Ridskole Hästar

Picollo 

Kön: Valack

Född: 2004

Färg: Brun med bläs och halvstrumpor på båda bak och vänster framm. 

Ras: New Forest

Storlek: 132

Användning: Dressyr och ridskola(lite hoppning)

e: Okänd

u: Alaha

Ev. Skötare: Ridskolan

Övrigt: Picollo är en otroligt fin valack som man gärna skulle önska vara hings, men han är köpt som valack. Han hoppar inte så bra men i dressyren så är han en stjärna. Han är väldigt stabil och lugn, men är otroligt rädd för kråkor. 

Killen

Kön: Valack

Född: 2002 3/2

Färg: Fux

Ras: Gotlandsruss

Storlek: 122

Användning: Ridskola, hoppning och körning.

e: Komet

u: Ärtan

Ev. Skötare: Ridskolan

Övrigt: Killen är en super söt liten ponny. Han är ganska busig och gillar besök. Han är snäll i hantering men i ridningen är han lite busig. Han är fin att köra och gillar det men när han tröttnar springer han hem. Killen kan ibland bli lite hetsig och behöva springa av sig. Då är det bätre att sitta av och longera honom.  

Sjöängens Evita/Evita

Kön: Sto

Född: 1995

Färg: Svart

Ras: Shetlandsponny

Storlek: 97

e: Fredrik

u: Emma

Anändning: Ridskola och allround

Övrigt: Evita kom till oss i slutet av maj 2013. Hon är ett vackert och trevligt sto som gärna tar en galopp tur med ett bocksprång i mitten(kan även bli en bocksprångs serie som kastar av de flästa!!:) ). Evita tycket mycket om att bli ompyslad och har vunnit en utstälning och när vi pratade med dommaren sa hon är vi hade gjort ett normalt uppträdande men med en bedårande ponny! Hon är i hagen ganska förtjust i att ta med sig en gnutta gräs från varje ställe och leta reda på det bästa gräset. Hon är defenitivt våran solstråle!! Hon ska uppträda i frihets dressyr i stall blåbärs och finstallets sommar show. 

 

Czeslaw

Kön: Valack

Född: 2001

Färg: Fux

Ras: Svensk ridponny

Storlek: 130

e: Orcad Game

u: Okänd

Användning: Allround o ridskola

Övrigt: Czeslaw är en super snäll ponny som är lika bra för privat ryttare rom ridksole värksamhet. Han är en ganska grov grabb som tycket om långa långsama galopper. Han är inte så hjätte entusiastisk när det gäller sadeln ,men snäll i all hanterin inräknat salstning, hov vård o vetrinär. 

 

Kontusz

Kön: Valack

Född: 2000

Färg: Musblack

Ras: Konik polski

Storlek: 139

e: Knez

u: Kontika

Användning: Allround o ridskola

Övrigt: "Tussen" är en snäll kille som alltid ställer upp. Han lugn och stabail i psy'ket, ahn trivs bra i lektion och hälsar  med ett mjukt buffande. Han har en speciel "talang" att skrämma barnen i stallet, men han behöver bara ridas en gång för att alla ska älska honom. Han har ett obehagligt hat mot vetrinärer.  

Morris

Kön: Valack

Född: 2000

Färg: Röd Skimmel

Ras: Korsning New Forest/Connemara

Storlek: 129

e: Okänd

u: Okänd

Använd: Ridskola o Allrourn

Övrigt: Han är snäll i all hantering och snäll att rida, Han testar nya ryttaren i början, Han är tävlad Hoppning senaste åren inte kommit hem ifrån en enda tävling utan rosett!:) Dock, så är han stönig på bana så man måste va bestämd så går det. Han är inte den jätte pigga taggade ponnyn utom han är lugn och trygg, Han kan ridas av nybörjaren. han gillar mest att bli riden i skogen med och utan sällskap han kan va lite "skvättig" om man rider ut själv. Han är inte i kondis men han rids nästan varje dag just nu, Han har inga eksem på sommaren! Perfekt ponny för nybörjare, eller den som vill komma ut på tävlingsbanan! Han tycker bäst om att ha fler kompisar i hagen och stallet. En underbar ponny när man lärt känna honom!! 

Silas

Kön: Valack

Född: 2003

Färg: Mörk brun

Ras: Gotlandsruss

Storlek: 122

e: Okänd

u: Okänd

Använd: Ridskola o Allrourn

Övrigt: Silas är en superhjälte. Han är snäll och pigg och en aningens sällskapssjuk. Han funkar att rida själv på ute i skogen, men tycker inte om att vara i stallet eller hagen själv. Han är en trofast ponny som står vid ens sida troligen enda in i döden. Han är en svår placerad ponny som trivs bra med ledare och då är han super snäll men är lite svår riden så han går mäst med på de svåraste och lättaste grupperna. 

 

Nelly Lot´s II

Kön: Sto

Född: 2005

Färg: Brun

Ras: Holländskt varmblod

Storlek: 163

e: Nelly Lot´s I

u: Morkandero

Användning: Ridskola och hoppning

Övrigt: Nelly är lika snäll som hon är stor. Hon är otroligt charmig och pigg. Trots sin storlek får hon gå med på barn lektionerna(vi har bara lektioner för barn och ungdomar mellan 6-25). Hon är en plats i mångas hjärtan och precis som alla andra(hästar och en del elever) så har hon en väldigt stor del av mitt.