Ridskola

Nivå 1

Namn:      Häst:      Favorit häst: 

Linn          Morris      Evita

Linnea      Killen       Killen

Om Eleverna

Linn: Linn är en positiv och glad tjej som gärna rider snälla hästar. Hon visar sig tuff i stallet och gör sådana saker som hon egentligen inte vet om hon klarar av på häst ryggen. Hon har en bra balans men en konstig sits så hon blir lätt avkastad. Lätt lärd figur men ska också lära sig att inte kasta sig ut på öppet vatten. 

 

Linnea: Linnea är en blyg och lite för feg tjej. Hon har en fin sitts men tittar lite för mycket nedått. Hon behöver bara lära sig att säga till för att bli en toppen ryttare. Hon rider gärna Killen när han busar för när han bockar så sitter hon där med ett brett flin:). 

 

Nivå 2

Ridgruppen

 

Grupp 1/2: 


Namn:       Häst       Favorit häst: 

Aurora       Picollo     Morris

Pelle          Killen      Evita

Amanda     Morris     Killen

 

Grupp 2/2

Namn:    Häst:     Favorit häst: 

Helen      Zeslaw   Kontuz

 

Teori Gruppen

Grupp 1/2

Namn:     Häst:     Favorit häst:

Rasmuss  Kontuz   Picollo

Alva         Morris     Morris

Grupp 2/2

Namn:     Häst:     Favorit häst: 

Maj          Killen     Killen

Selma      Morris    Evita

Markus    Chiko     Chiko

Om Eleverna

Aurora: Aurora är en väldigt hård elev. Hon litar inte riktigt på hästen men kan gå långt på en trovärdig häst. Hon rider med händerna lite för slutna hela tiden vilket gör att hästen snart tröttnar. Hon kan ev. gå långt med Morris i hoppning om hon lär sig att släppa på tygeln. Sitter fint med hälarna nertrampade. Bra balans. 

Pelle: Pelle är en modig ryttare som gärna tar en flygtur. Han gillar mindre hästar/ponnyer och rider väldigt bra. Kan dock trampa ner hälarna lite i hoppning. Kan komma långt på en snäll och snabb häst. Han har en rolig vana att komma till stallet andra dagar än han rider. Han kan hjälpa till med alla hästar innan och efter lektion. Otroligt aktiv elev. Kan inom ett o etthalvt år flytta upp. 

Amanda: Otroligt duktig elev som egentligen ska gå i nivå två, men hennes föreldrar vägrar. Hon hanterar hästarna bra och har inte långt ifrån en stjärna. Hon är envis och pillar med hästarna ända tills de går så som hon vill. Ly hörd och lätt lärd med stor kapacite. Bästa kompis med Linnea. 

Helen: Helen är en aktiv tjej som altid är förberedd för lektion. Hon rider bra på segare hästar men ska få utväckla bromsen. Hon har bra kontakt med hästarna i ridningen, men behöver tillbringa mer tid i stallet. Sitter fint, men kan sitta ljupare ner i sadeln. Jag tipsar dig om att ta en privatlektion. Hoppar fint där hästarna trivs bra med henne o hon trivs bra med dem. Har en bit kvar till grupp tre. 

Nivå 3

Namn:      Häst:      Favorit häst: 

Jenny        Chitra     Chiko

Lina          Killen       Killen

 

Ideér från stall blåbär

Rid läger

 

Vi ska ha några ridläger nu på vintern också. Vi har som vanligt mat redo. Lägrena kommer att vara i 2-7 dagar. Vi Har mycket tid tillsamans med hästarna och ska till och med (i några läger) granska hur hästarna beter sig i hagen. Med en mäniska och en häst. Och med en mäniska och ett antal hästar. 1 häst och flera mäniskor. Med ett antal hästar och ett antal mäniskor. Med bara en häst och med flera hästar. Allt det där blir olika reaktioner som vi ska granska på lite olika hästar. 

PS. tottalt så är det 5 hästar och rytare som får vara med. 

Läger 1/2 Grupp 1

Jenny Karlsson(luftmänniska) på Los Angeloss

Lina Andersson (luftmänniska) på Pegg

 

Läger 2/2 Grupp 1

Agnes På Killen

Lina Johansson (luftmänniska) på Facit(stall blåbär)

Jenny Andersson (luftmänniska) på ClaraLäger 1/2 Grupp 2

Platser kvar: 2

Pelle På Picollo

Linnea På Moon Cherry

Aurora På Killen

Helen På Evita

Läger 2/2 Grupp 2

Agnes  på Facit(stall blåbär)

 

Läger 3

Platser kvar: 3

Linn På Zeslaw

Maja Silas

Nilla Nelly

Amanda På Chiko

 

Några ideér från stall blåbär